Slaapproblemen

Van heel je leven, lig je ongeveer een derde deel in bed. Goed slapen is dus heel belangrijk. Het heeft invloed op je lichamelijke gezondheid, maar zeker ook op je welzijn, dus hoe je je overdag voelt. Tijdens de slaap verwerk je wat je overdag meemaakt. Je kunt dus wel nagaan dat wanneer je een of meerdere nachten niet goed slaapt, je minder goed functioneert: je kunt je maar moeilijk concentreren en je vergeet van alles. Irritant!

Als je vaak last hebt van slechte nachten, denk bijvoorbeeld aan een aantal weken achter elkaar extreem vroeg wakker worden, meerdere keren per week niet kunnen inslapen of een aantal keren per maand niet kunnen doorslapen, dan heb je mogelijk last van een slaapprobleem. Maar andere symptomen kunnen ook op slaapproblemen duiden, denk aan:

- Zeer vermoeid wakker worden

- Slaapwandelen

- Levendig dromen

- Nachtmerries

- Verward voelen

- Bedplassen

Zoals je kunt zien aan bovenstaande opsomming, of misschien zelf ervaren hebt, zijn symptomen van slaapproblemen erg naar. Maar wist je dat hypnose je daarbij kan helpen? Een slaapprobleem ligt vrijwel altijd in het onbewuste brein. Wat de reden is van niet goed kunnen slapen weet je bewuste vaak niet, maar je onbewuste wel. Slaapproblemen ontstaan vaak door stress en onrust. Onrust over dingen die je hebt meegemaakt, moet doen of waar je bijvoorbeeld mee zit. Met hypnotherapie kun je meer rust in je brein en lichaam brengen. En dat heeft hoe dan ook zijn uitwerking op de slaap. 

Moeite met slapen, in welke vorm dan ook, wordt vaak onderschat. We gaan maar door, geven de drukte de schuld en nemen nog een extra sterke bak koffie.  Door middel van hypnose speel je in op je bewuste brein om problemen met slapen te verlichten. En los van het resultaat op de lange termijn, wist je dat hypnose direct effect heeft? Vijftien minuten hypnose staat gelijk aan vier uur slapen! 

Rest mij nog een vraag... Ga jij voor die sterke bak koffie, of toch voor een kennismaking met hypnose? Klik dan op de knop hieronder en ik help je graag. 

 

Ja, ik wil goed kunnen slapen