Depressie

Het is je dag niet, geen zin om op te staan en iets uit handen krijgen, ho maar. Wie kent het niet? We hebben allemaal wel eens een dag waarop je je minder goed voelt. Je ziet zelfs tegen positieve dingen op. En gelukkig is dat dan nog maar een dag. Als je dit soort klachten langere tijd hebt of dat ze vaak voorkomen, dan zou je eens kunnen kijken naar onderstaande punten. Misschien herken jij je er in? Dan zou je het kunnen aanpakken.

  • Last van angst
  • Minder of helemaal geen zin om (leuke) dingen te doen
  • Vaak hoofdpijn
  • Druk op je borst en/of hartkloppingen
  • Slaapproblemen: het niet kunnen in-, door- of uitslapen of juist heel veel slapen
  • Vermoeidheid
  • Verandering in gewicht: aankomen of juist afvallen, zonder dat je daar bewust iets voor doet

Tegenwoordig wordt er al gauw gekozen voor medicatie als behandeling bij een depressie. Ik wil niet zeggen dat medicatie perse fout hoeft te zijn, maar het nadeel van dit soort medicatie is dat het nogal wat bijwerkingen kan hebben. Medicatie bij een depressie zou ik liever omschrijven als symptoombestrijding. Psychofarmaca werken vaak in op je psyche en doet iets met hoe je dingen ervaart en voelt. Eigenlijk zou je dus kunnen concluderen dat je een depressie minder voelt door medicatie. Maar ga je dan het echte probleem wel aan? En worden positieve gevoelens dan niet ook onderdrukt?

Een depressie kan ook aangepakt worden door middel van hypnotherapie. Het voordeel van hypnotherapie is dat het op korte termijn zeer effectief kan zijn. Je steekt niet veel tijd in praatsessies maar gaat aan de slag. Je onbewuste brein kan je dan helpen om de oplossing voor de depressie in plaats van het te onderdrukken. Pas dan kun je je weer goed voelen en kun je weer echt jezelf zijn.

Wil je van je depressie af en klinkt het interessant maar weet je niet waar je moet beginnen? Klik dan eens op onderstaande knop en we kijken samen naar hoe ik jou kan helpen.


Ja ik wil van mijn depressie af en mij weer goed voelen!