Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is meer dan alleen even wat spiertjes kneden. Er gebeurt veel meer. Ontspanningsmassage is één van de meest bekende massagevormen en al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen. Een ontspannen lichaam zorgt voor mentale ontspanning. 

Regelmatig een ontspanningsmassage ondergaan werkt preventief, omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker naar kan refereren. Op die manier kunnen herhaaldelijk klachten krijgen voorkomen worden.

De redenen voor een ontspanningsmassage kunnen verschillen per persoon. De meerderheid laat zich masseren voor de ontspanning, een momentje voor jezelf maar ook om spanning en stress te verminderen. 

Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten. Zo kan het zijn dat je last hebt van hoofdpijn, migraine,  rugpijn of nek en schouderklachten. Vaak is het een gevolg van (chronische) stress. Als je (chronische) stress ervaart is het goed om erop te letten en er wat aan te gaan doen. Immers, je lichaam geeft een signaal aan. Massage kan hier zeker aan bijdragen. Wil je het echt oplossen? Dan zou hypnotherapie of een hypnomassage ook zeker wat voor je kunnen zijn. Kijk dan eens in het menu bij  "Je probleem oplossen" onder het kopje "stress en spanning" voor meer informatie. 

Een ontspanningsmassage kan verlichting geven en pijn doen verzachten. In sommige gevallen kan het zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.
Ook kan het uiteraard werken zonder dat je fysieke klachten hebt, want een ontspanningsmassage ondersteunt namelijk ook voor het herstel van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. 

Juist als je veel in de auto zit of kantoorwerk doet kun je last krijgen van het langdurig belasten van deze spieren. Soms lijkt het alsof je nergens last van hebt totdat je een massage ervaart. Dan merken we nog wel eens dat onze spieren vaster zitten dan we gedacht hadden. 
Tijdens een  ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.
Tijdens en onmiddellijk na een ontspanningsmassage ervaar je de gunstige invloed ervan. 

Verder heeft een massage nog veel meer voordelen. Zoals:
- een betere bloedcirculatie
- het zuiveren van je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
- het versterken van je immuunsysteem
- depressie verlagen/verminderen
- een minder vermoeid gevoel
- een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang
- je hormonen weer in balans brengen
- een betere concentratie en een sterker zenuwstelsel
- sneller spierherstel
- je minder vatbaar maken voor bijvoorbeeld verkoudheden, griep en infecties van je luchtwegen
- verkrampte spieren weer losmaken
- het zorgen voor meer bewegelijkheid
- ervoor zorgen dat je extra energie krijgt


Wil je ervaren of een ontspanningsmassage iets voor jou is?

Vul gerust het contactformulier in voor meer informatie of maak hieronder heel eenvoudig een afspraak*.

 


* Let op! U ontvangt een automatische mail als het formulier goed verzonden is. De bevestiging van de afspraak krijgt u zo snel mogelijk per mail. De automatische mail is dus geen bevestiging van de afspraak.